loader image

1Ψηφιακή Ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράς ΜονήςΠαντοκράτορος Αγίου Όρους. https://epantokrator.gr/

unnamed (9)

Δελτίο Τύπου 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 

 

 

Ψηφιακή Ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράς Μονής  Παντοκράτορος Αγίου Όρους. https://epantokrator.gr/ 

 

Η Σταυροπηγιακή Πατριαρχική Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους στις 15 Απριλίου  ημέρα Δευτέρα, έχει προγραμματίσει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου με  τίτλο «Ολοκληρωμένη ψηφιακή ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράς  Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους». 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με την χρήση καινοτόμων  τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών θα παρουσιαστούν οι θησαυροί της Μονής και  ειδικότερα: 

  1. Ψηφιακή ανάδειξη - περιήγηση του καθολικού της Μονής με τεχνολογία εικονικής  πραγματικότητας (Virtual Reality) και την χρήση συσκευών Oculus Rift. 
  2. Ψηφιακή ανάδειξη – περιήγηση της Τράπεζας της Μονής με τεχνολογία εικονικής  πραγματικότητας (Virtual Reality) και την χρήση συσκευών Oculus Rift. 
  3. Ψηφιακή ανάδειξη – περιήγηση σε εικονικό μουσείο (VR) των σύγχρονων έργων τέχνης  δημιουργίας των πατέρων της Μονής. 
  4. Ψηφιακή ανάδειξη – περιήγηση των θησαυρών του Μουσείου της Μονής με τεχνολογία  επαυξημένης πραγματικότητας (AR). 
  5. Ψηφιακή παρουσίαση της εφαρμογής «Μοναστηριακή διατροφή», μια πρόταση  σύγχρονης διαιτητικής και νηστείας, ακολουθώντας το Ορθόδοξο εορτολόγιο στο σύγχρονο  τρόπο ζωής. 
  6. Ψηφιακή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της υπέρυθρης ανακλαστοσκόπησης των  τοιχογραφιών του Καθολικού με σκοπό τον εντοπισμό και μελέτη των διαφόρων φάσεων των  επιζωγραφίσεων του Καθολικού. 
  7. Ψηφιακή 3D αναπαράσταση έργων τέχνης – κειμηλίων από το σκευοφυλάκιο της Μονής.

Για την εκπαιδευτική κοινότητα υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμένης επίσκεψης από  τις 12.00 μμ. έως τις 17.00μμ. 

Για τον συντονισμό της επίσκεψης τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί μπορούν να  επικοινωνούν στο email: epantokrator@gmail.com

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό από τις 18.00μμ. έως τις 21.00μμ.

0 comments on “1Ψηφιακή Ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράς ΜονήςΠαντοκράτορος Αγίου Όρους. https://epantokrator.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *